• SOLGAR OMEGA 3-6-9 60kaps

112.00 -23% 85.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni robocze
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
EAN 033984020276

Zamówienie telefoniczne: 780095451

Z ryb, siemienia lnianego i ogórecznika

Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 zawierają oleje z ryb, sie­mienia lnianego i ogórecznika. Stanowią one kompleksowy zestaw kwa­sów tłuszczowych w produkcie, który uzupełnia dotychczasową gamę nie­zbędnych kwasów tłuszczowych.



Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak te występujące w oleju rybim, lnia­nym i z ogórecznika, są potrzebne do wielu funkcji fizjologicznych, w tym do regulacji czynności układu sercowo-naczyniowego oraz stężenia triglicerydów, regulowania odpowiedzi immunologicznej, dostarcza­nia mózgowi i układowi nerwowemu składników strukturalnych, kontro­lowania równowagi hormonalnej i zapewnienia odpowiedniej integralno­ści błon komórkowych.*



Niedawno przeprowadzone badania wykazały znaczenie w diecie niskiego współczynnika kwasów tłuszczowych Omega 6 do Ome­ga 3. Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 firmy Solgar zawiera­ją większą ilość kwasów tłuszczowych Omega 3 z ryb i siemienia lnianego, w stosunku do kwasów tłuszczowych Omega 6 z ogórecznika i siemienia lnianego. Dzięki temu dieta może być uzupełniona w te związki w bardziej korzystnych proporcjach. Kapsułki dostarczają ponadto kwasów Omega 9 w postaci kwasu oleinowego, otrzyma­nego również z oleju z siemienia lnianego.



Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega-3-6-9 to idealny sposób na uzupełnienie diety w niezbędne tłuszcze przy pomocy suplementu wysokiej jakości. Zawiera on najmniejszą możliwą ilość tzw. wolnych kwasów tłuszczowych, co jest wyznacznikiem świeżości (im większa zawartość wolnych kwasów tłuszczowych, tym większy stopień zjełczenia oleju).



Maksymalna zawartość tzw. Wolnych Kwasów Tłuszczowych w pro­dukcie Solgara to 0,1% na koniec daty ważności.



* Rola kwasów tłuszczowych n-3 oraz n-6 w prewencji chorób układu sercowo-naczyniowego. Anna Dutkowska, Dominik Rachoń. Choroby Serca i Naczyń 2015, 12 (3), 154-159

Sposób użycia



Osoby dorosłe: 3 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.



Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

Skład



Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki) zawiera:

Olej rybi (z sardeli, makreli, sardynek) - 1300 mg

Olej z siemienia lnianego - 1300 mg

Olej z ogórecznika - 1300 mg

które zawierają:

Kwas linolowy - 598 mg

Kwas alfa linolenowy - 585 mg

Kwas eikozapentaenowy (EPA)† - 344 mg

Kwas oleinowy - 325 mg

Kwas gamma linolenowy - 274 mg

Kwas dokozaheksaenowy (DHA)† - 221 mg

†Omega 3 - wielonienasycone kwasy tłuszczowe w postaci estrów etylowych



Składniki:

olej rybi (z sardeli, makreli, sardynek), olej z siemienia lnianego, olej z ogórecznika (które zawierają: kwas linolowy, kwas alfa linolenowy, kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas oleinowy, kwas gamma linolenowy, kwas dokozaheksaenowy (DHA); żelatyna wołowa, substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Informacje dodatkowe



Informacja alergiczna:

Produkt bezglutenowy. Nie zawiera: pszenicy, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.



Produkt zawiera olej z ryb.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Ostatnio oglądane produkty